BOTANY 2 – ANTRIM

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in
Project
'Antrim’ was the original name for a two bedroom freestanding house in Botany. The owners liked the character of the original house, but the lean to addition to the rear offered disjointed living spaces, that were small and disconnected from the garden to the rear. A new open plan kitchen, family room, laundry and dining room was added to the rear. The entire NE corner of the building can be opened via large timber sliding doors, allowing controlled natural ventilation, and the ability to change between a warm internal dining room, or a covered outdoor dining area. The NE aspect focus’s on the neighbours mature tree, and leads out to bench seating beneath a pergola, which over time will be further covered with flowering vines. Natural materials have been used throughout including travertine tiles and pavers, (laid over a concrete slab on ground) and timber windows and doors. The site is overlooked by neighbours, on three sides so the new first floor ‘sleeping box’ needed to have carefully positioned windows. Operable screens and blinker box’s provide framed views and privacy.
Builder: Studio Constructions
Photographer: Huw Lambert
Info