MAROUBRA

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in
Project
A private central courtyard surrounded by a simple single storey living pavilion, aims to provide a young family with privacy from overlooking neighbours on three sides. Natural materials have been used throughout, with burnished concrete floors flowing out onto Tallowood timber decks through large, Western Red Cedar sliding doors. Dramatic light shafts draw natural light into the existing front portion of the house, and provide added natural ventilation. Insulated cavity brick walls and a concrete floor on ground, combine with low-e glazing to provide year round comfort to the owners, and will keep their energy costs to a minimum. The future may see an attractive tensile steel cable wire arbour over the courtyard fixed against a feature brick wall, (The wall been constructed entirely from bricks salvaged from the demolition phase of the project) and will in time allow the proposed Wisteria planting to filter Summer light and add further privacy to the living spaces
Photographer: Huw Lambert
Info