WAVERLEY

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
Share
Tagged in
Project
Simple alts and adds to a semi detached house on a tight urban site. Face bricks were reused from the demolished walls. The existing external walls and building footprint were largely retained, with a new concrete floor and large timber framed window and door openings, connecting to outdoor spaces. These openings provide alternative ways of using the open plan space and make the most of a small urban site. A new first floor addition has two bedrooms and a bathroom with windows providing views over the roofs of the neighbourhood. Large eave overhangs and considered sunshades protect glazing from Summer sunlight, and work well with the above average considered insulation specification to keep the house cool in Summer and warm in Winter. The project was assessed using the NSW Housing Code, which turned out to be a time efficient and smooth process for all parties involved.
Builder : Complex Constructions
Photographer: Huw Lambert
Info